Opasły Tom

Restauracja kuchnia autorska

ZAMÓW JEDZENIE NA WYNOS

Rezydenci

Szefowie Rezydenci

Jesień

PIOTR PIETRAS – Mistrz Polski Sommelierów 2015 i 2016, Wicemistrz Europy Sommelierów 2017, Najlepszy Młody Sommelier Świata 2017 , 6-ty Sommelier Świata 2019. W 2017 roku zdał kompleksowy egzamin na Master Sommeliera, wygrywając jednocześnie prestiżową nagrodę „Amorim Taster of the Year” za najwyższy wynik w ślepej degustacji. Współpracował ze znanymi na całym świecie Gordonem Ramsayem , Richardem Corriganem  czy Timem Allenem.  Na co dzień prowadzi swój projekt importerski „TERROIRyści”.

Wiosna  Lato

MACIEJ NOWICKI – z zapałem bada polską kulinarną tożsamość, studiuje historyczne książki kucharskie, rekonstruuje zapomniany smak staropolskich potraw, na co dzień pracuje w Muzeum Pałacu w Wilanowie. W Opasłym Tomie z okazji roku Stanisława Moniuszki przygotował historyczne menu Moniuszkowskie.

Zima

MARIA PRZYBYSZEWSKA –  specjalizuje się w kuchni wegańskiej. Fotografka z wykształcenia, szefowa kuchni z pasji i zamiłowania. Terminowała w kopenhaskiej Nomie. Tworzyła wiele projektów gastronomicznych, gdzie opierając się na kuchni roślinnej, doprowadziła do perfekcji techniki pozwalające na eliminację produktów odzwierzęcych. W Opasłym prezentowała menu wegańskie.


 

22 621 18 81
NAKRYWAMY STÓŁ
0%
Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi najwyższej jakości. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję OK. W przeciwnym przypadku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ok