Home

Menu

Restauracje i catering

ZAMÓW JEDZENIE NA WYNOS

Kontakt

zadzwoń 607 577 411
lub napisz targ@kregliccy.pl

Wielkanoc na wynos

Zamówienia do środy 8 kwietnia, odbiór w Wielką Sobotę 11 kwietnia z Fortecy,

ul. Zakroczymska 12.

Menu codzienne dostępne, zamówienia od środy 15 kwietnia,   odbiory dań w sobotę 18 kwietnia .


do podania na zimno

zimne nóżki – foremka śr. 8 cm  15 zł

rostbef pieczony w rozmarynie ( plasterki) 200 g 25 zł

pasztet z kaczki z żurawiną – blaszka 20 cm X 5 cm 24 zł

pasztet cielęcy -blaszka 20 cm X 5 cm  28 zł

pasztet wegetariański z soczewicy -blaszka 20 cm X 5 cm  24 zł

pate z wątróbki z galaretką z porto – słoik 200 ml  28 zł

terrine z wędzonym dorszem i szpinakiem – blaszka 20 cm X 5 cm  34 zł

łosoś sezonowany w soli, sos koperkowo – miodowy 200 g   28  zł

placek z zielonego groszku i kremowego twarogu – śr. 23 cm  32 zł

quiche z cukinią i kozim serem -śr. 23 cm 34 zł

sałatka z ziemniaków i śledzi – słoik 420 ml 18 zł

buraki marynowane (wegańskie) – 350 g  15 zł

sos tatarski – 200 ml 15 zł

konfitura z czerwonej cebuli z rodzynkami – słoiczek 200 ml 15 zł

do podania na gorąco

jajka faszerowane po polsku, w skorupkach – 8 połówek  24 zł

strudel z polędwicą z dorsza i młodą kapustą – 1 szt.  4, 8 osób 86 zł

udziec jagnięcy luzowany , pieczony z rozmarynem – 1 szt.  ok.  1 kg 119 zł

kurczak pieczony w całości z farszem z chałki i wątróbki 67 zł

kaczka z owocami pieczona w całości, glazura z porzeczki – 1 szt 90 zł

konfitowane udka kaczki – 2 szt. 38 zł

konfitowane piersi  kaczki – 2 szt. 38 zł

konfitowana karkówka – 500 g  36 zł

młoda kapusta zasmażana z koperkiem – 300 g  26 zł

kapusta czerwona z żurawiną – 300 g 18 zł

kasza jaglana zapiekana z porami i żurawiną – blaszka 20 cm na 5 cm    15 zł

małe ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem (wegańskie ) – 500 g  18 zł

gratin z ziemniaków ze śmietanką i gałką muszkatołową blaszka 20 cm X 5 cm  18 zł

bliny gryczane 8 szt.  24 zł

zupy

krem chrzanowy (wegetariański)   900 ml 22 zł

żur grzybowy na zakwasie (wegetariański)   900 ml 22 zł

żur na wędzonce – 900 ml 22 zł

domowy rosół na wołowinie i kurczaku   900 ml 22 zł

zamrożone

ravioli ze szpinakiem i ricottą – 32 szt.   25 zł

ravioli z grzybami 32 szt  25 zł

ravioli z mięsem  32 szt  25 zł

pierogi z polikami wołowymi – 400 g  38 zł

pierogi z sandaczem i skórką cytrynową – 400 g 38 zł

gnocchi ziemniaczane – 500 g 25 zł

gnocchi ziemniaczane ze szpinakiem  – 500 g 25 zł

kozina duszona w sosie własnym – 400 g  39 zł

łopatka jagnięca upieczona w siatce – 500 g  59 zł

na słodko

mazurek cytrynowy z kruszoną bezą – 15 X 15 cm  32 zł

mazurek z masłem orzechowym, malinami i różą – 15 cm X 15 cm 32 zł

mazurek karmelowo – czekoladowy z orzechami laskowymi – 15 cm X 15 cm 32 zł

mazurek z kajmakiem, śliwkami w winie z migdałami  – 15 cm X 15 cm 32 zł

Zestaw czterech mazurków 110 zł

sernik – blaszka śr. 23 cm  34 cm

nasączone ciasto z bakaliami i migdałami – blaszka 20 cmX 5 cm 28 zł

bezy kruche – 4 szt. 10 zł

makowiec od Marii Siej z Lubartowa (ten co był zawsze na targu) 52 zł

pieczywa

chleb pszenny na zakwasie   15 zł

chleb pszenny razowy na zakwasie   15 zł

chleb pszenno – żytni  na zakwasie   15 zł

chleb pszenny razowy ze słonecznikiem  i siemieniem 17 zł

chleb żytni 100 % 15 zł

bagietka na zakwasie 8 zł

chleb pszenny razowy z rozmarynem , pomidorami suszonymi i parmezanem 22 zł

Menu Codzienne

DANIA WEGETARIAŃSKIE

Boczniaki, marchew, kalettes z rozmarynem, czosnek – 400 g .

skład : boczniaki, marchew, kalettes, olej , rozmaryn, sól, pierprz.

24 zł

Ragout z ciecierzycy (wegańskie) słoik 420 ml
skład: Ciecierzyca, marchew, pietruszka, seler, cukinia, oliwa, pomidory pelati, słodka papryka, kumin, sól, pieprz, nać kolendry.
24 zł

Gołąbki z włoskiej kapusty nadziewane kaszą jaglaną z porem, koprem i rodzynkami (wegańskie) – 2szt.
skład: Kapusta włoska, kasza jaglana, por, koperek, rodzynki, bulion warzywny, sól, pieprz.
24 zł

Stek z kalafiora marynowany w miso, do pieczenia (wegański) – połówka
skład: Kalafior, miso, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, syrop klonowy, sól, pieprz, cukier, kumin.
18 zł

Bakłażan pieczony nadziewany warzywami z grecką fetą – 1 szt.
skład: Bakłażan, cukinia, cebula, czosnek, pomidory pelati, oliwa extra vergine, oregano, cynamon, natka pietruszki, sól, pieprz, słodka papryka, feta grecka.
28 zł

Lasagne ze szpinakiem – blaszka 20 cm x 5 cm
skład: Makaron, wieprzowina, oliwa, sos pomidorowy, czerwone wino, seler naciowy, cebula, marchew, mozzarella, parmezan.
25 zł

Quiche z cukinią i kozim serem – śr. 23cm – 4-8 osób
skład: Kruche ciasto, cukinia, kozi ser, jajka, śmietanka, sól, pieprz, tymianek, gałka muszkatołowa.
34 zł

Quiche z serem pecorino – śr. 23cm – 4-8 osób
skład: Kruche ciasto, ser owczy pecorino, śmietanka, jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
32 zł

Babka jaglana- blaszka 20 cm X 5 cm

skład: kasza jaglana, maslo, pory, siemię lniane , żurawina, śmietana, jajko.

15 zł

Małe ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem (wegańskie) – 500g
skład: Małe ziemniaki ze skórką, rozmaryn, pieczony czosnek, oliwa, pieprz, sól.
15 zł

Buraki marynowane (wegańskie) – dobre na ciepło i na zimno – 350g
skład: Buraki, olej rzepakowy, oliwa extra vergine, ocet winny, miód, czosnek, sól, pieprz.
15 zł

Gratin z ziemniaków ze śmietanką i gałką muszkatołową – blaszka 20 cm x 5 cm
skład: Ziemniaki, śmietanka kremówka, tymianek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
15 zł

więcej dań wegetariańskich jest w dziale dodatków


DANIA Z MIĘSEM LUB Z RYBĄ

Strudel z polędwicą z dorsza i młodą kapustą – 1 szt – 4-8 osób
skład: Ciasto francuskie, dorsz kapusta , masło, śmietana, jajko, koper, cebula cukier, sól, pieprz.
86 zł

Quiche z łososiem, porem i koperkiem – śr. 23cm – 4-8 osób
skład: Kruche ciasto, łosoś, pory, masło, jajka, śmietanka, koperek, ser Bursztyn, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
34 zł

Quiche Lorraine z boczkiem – śr. 23 cm – 4-8 osób
skład: Kruche ciasto, boczek, ser Bursztyn, jajka, śmietanka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
34 zł

Lasagne z sosem bolońskim – blaszka 20 cm x 5 cm
skład: Ragout z wieprzowiny, czerwone wino, pomidory, seler naciowy, cebula, marchewka mozzarella, parmezan, makaron, beszamel.
26 zł

Musaka z jagnięciną – blaszka 20 cm x 5 cm
skład: Wieprzowina, jagnięcina, ziemniak, bakłażan, pomidory pelati, cebula, czosnek, oregano, papryka, cynamon, beszamel, sól, pieprz.
34 zł

Poliki wołowe w czerwonym winie – 500g
skład: Poliki wołowe, włoszczyzna, koper, czerwone wino, cebula, czosnek, masło, sól pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.
38 zł

Kurczak pieczony w całości z farszem z chałki i wątróbki
skład: Kurczak, wątróbka drobiowa, chałka, mleko, masło, jajka, koperek, natka pietruszki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz.
67 zł

Kaczka z owocami pieczona w całości – 1 szt.
skład: Kaczka, majeranek, rozmaryn, czosnek, sól, pieprz, pomarańcze, jabłka.
90 zł

Konfitowane udka kaczki – 2 szt.
skład: Udka kacze, smalec gęsi, sól, pieprz, czosnek, majeranek, tymianek.
34 zł

Konfitowane piersi kaczki – 2 szt.
skład: Piersi kacze, smalec gęsi, sól, pieprz, czosnek, majeranek, tymianek.
38 zł

Konfitowana karkówka – 500g
skład: Karkówka, smalec gęsi, sól, pieprz, czosnek, musztarda diżońska, papryka czerwona, sos sojowy.
36 zł

Pieczony w ziołach rostbef (plasterki) – 200g
skład: Wołowina, olej, czosnek, rozmaryn, pieprz.
20 zł

Rillettes z kaczki – 200ml
skład: Smalec gęsi, kaczka, sól, pieprz, czosnek, majeranek.
18 zł


ZUPY

Krem z kukurydzy i mleka kokosowego – 900ml
skład: Kukurydza, cebula, czosnek, ostra papryczka, oliwa, mleko kokosowe, sól, pieprz.
18 zł

Krem z dyni z imbirem – 900ml
skład: Dynia piżmowa, hokkaido, marchew, korzeń imbiru, cebula, por, czosnek, oliwa, białe wino, bulion warzywny, sól.
18 zł

Żur grzybowy na zakwasie – 900ml
skład: Bulion warzywno-grzybowy, zakwas, śmietana kremówka, czosnek, cebula, sól, pieprz, podgrzybki suszone, majeranek.
22 zł

Domowy rosół na wołowinie i kurczaku – 900ml
skład: Włoszczyzna, wołowina, kurczak, nać pietruszki, listek laurowy, ziele angielskie, lubczyk, cebula podpiekana, sól, pieprz.
22 zł


 

ZAMROŻONE

Ravioli ze szpinakiem i ricottą – 32 szt.
skład: Mąka pszenna, semolina, jajka, olej, szpinak, ricotta, czosnek, sól, pieprz.
25 zł

Ravioli z grzybami – 32 szt.
skład: Mąka pszenna, semolina, jajka, oliwa, boczniaki, borowiki, pieczarki, podgrzybki, cebula, sól, pieprz, natka pietruszki.
25 zł

Kołduny z jagnięciną – 400g
skład: Semolina, jajko, mąka pszenna, oliwa, masło, jagnięcina, cebula, czosnek, natka, sól, pieprz.
38 zł

Pierogi z buraczkami – 32 sztuki

skład: semolina, jajko, mąka pszenna, oliwa, burak , ricottta, emilgrana, czosnek.

25 zł

Gnocchi ziemniaczane – 500g
skład: Kruche ciasto, cukinia, kozi ser, jajka, śmietanka, sól, pieprz, tymianek, gałka muszkatołowa.
25 zł

Gnocchi ziemniaczane ze szpinakiem – 500g
skład: Kruche ciasto, łosoś, pory, masło, jajka, śmietanka, koperek, ser Bursztyn, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
15 zł

Pita grecka – śr. 17 cm , 1 szt
skład: Mąka pszenna, woda, sól, drożdze , cukier.
3 zł


DROBIAZGI I DODATKI

Chleb na zakwasie – 1 szt.
skład: Mąka pszenna biała, zakwas, woda, sól.
15 zł

Sos boloński pomidorowy – słoiczek – 420ml
skład: wieprzowina, wołowina, cebula, marchwe, seler, białe wino, śmietanka, czosnek, pomidory pelati, listek laurowy, gałka muszkatołowa.
25 zł

Sos z grzybowy z pastą truflową – słoiczek – 420ml
skład: Pieczarki, borowiki, cebula, czosnek, por, białe wino, oliwa, śmietanka, pasta truflowa, sól, pieprz.
25 zł

Fava z grochu (wegańska) – 200g
skład: Żółty groch, oliwa extra vergine, cebula, sól, pieprz, listek laurowy.
16 zł

Tzatziki – 150g
skład: Jogurt grecki, czosnek, ogórek, koperek, oliwa extra vergine, sól.
12 zł

Chtipiti – 200g
skład: Feta, jogurt grecki, surowa papryka, czosnek, papryka słodka, oliwa extra vergine, sól.
16 zł

Taramosalata – 200g
skład: Solona ikra z wątłusza, ziemniak, olej, oliwa.
16 zł

Grecka feta – 200g
Ser krowi solankowy, importowany z Grecji.
14 zł

Halloumi – 250g
15 zł

Emilgrana – 200g
Ser typu grana, krowi, dojrzewający, produkowany w Wielkopolsce.
12 zł

Pecorino z chili – 200g
Ser owczy z ostrą papryką, import z Włoch.
15 zł

Pecorino z pieprzem – 200g
Ser owczy z czarnym pieprzem, import z Włoch.
15 zł

Grecka feta – 200g
Ser krowi solankowy, importowany z Grecji.
14 zł

Halloumi – 250g
15 zł

Emilgrana – 200g
Ser typu grana, krowi, dojrzewający, produkowany w Wielkopolsce.
12 zł

Oliwki kalamata z pestkami w domowej marynacie – 200g
15 zł


Na słodko

Bezy kruche – 4 szt.
skład: Białka jajek, cukier.
10 zł

Tarta z jabłkami – śr. 23 cm
skład: Ciasto kruche słodkie, mus jabłkowy, cynamon, cukier, cytryna, płatki migdałów.
28 zł


zadzwoń 607 577 411
lub napisz targ@kregliccy.pl

Dania dostępne także na Targu w Fortecy w środy i soboty od 8 do 15.

Biuro

ul. Foksal 17, 00-372 Warszawa
tel. 22 826 01 09
e-mail: restauracje@kregliccy.pl

Zobacz jak dojechać w Google Maps

 

W sprawie pracy prosimy o kontakt
e-mail: restauracje@kregliccy.pl

PR & Marketing

Ewa Brzuszkiewicz
tel. 601 135 801
e-mail: ewa.brzuszkiewicz@kregliccy.pl

Catering

Dorota Domin
tel. 609 818 817
e-mail: dorota.domin@kregliccy.pl

Olga Patyra
tel. 691 990 056
e-mail: olga.patyra@kregliccy.pl

NAKRYWAMY STÓŁ
0%
Niniejsza strona używa plików cookies. Klikając "Akceptuję" lub korzystając dalej z serwisu, wyrażają Państwo zgodę na politykę cookies EL Popo Agnieszka Kręglicka i Marcin Kręglicki Spółka Jawna z siedzibą w Warszawie (00-099), przy ul. Senatorskiej 27.
Więcej informacji znajdą Państwo na stronie Polityka Prywatności