Chianti

Restauracja włoska

Chianti to położona w sercu Warszawy restauracjaw toskańskim stylu, przepełniona zapachem ziół i oliwy.

W sezonie

Cenone di Capodanno! Przed nami sylwestrowa kolacja degustacyjna, klasycznych dań włoskich w luksusowym wydaniu.

MENU DEGUSTACYJNE

Krewetka tygrysia z ziołową salsą
Ostrygi z szampańskim vinaigrette
Veuve Clicquot Brut, Szampania, Francja, NV
*
Ravioli z ricottą i szpinakiem na maśle z szałwią
Mocavero ‘Sire’, Chardonnay, Puglia, Włochy, 2018
*
Carpaccio wg klasycznej receptury z białą truflą z Piemontu
G.D. Vajra ‘Langhe Rosso’, Piemont, Włochy, 2017
*
Ośmiornica z grilla z czarnym ryżem
Comm. G.B. Burlotto ‘Viridis’, Sauvignon blanc, Piemont, Włochy, 2018
*
Stek z polędwicy wołowej a la Rossini, z foie gras, marsalą i truflą
Conti Capponi ‘Villa Calcinaia’, Chianti Classico Riserva, Toskania, Włochy, 2015
*
Ulubione desery Italii w formie mini degustacji
Graham’s 10yo, Porto, Portugalia

Menu degustacyjne 250 zł
Wine pairing 250 zł

MENU DEGUSTACYJNE

Krewetka tygrysia z ziołową salsą
Ostrygi z szampańskim vinaigrette
Ruinart ‘R de Ruinart’, Szampania, Francja, NV
*
Ravioli z ricottą i szpinakiem na maśle z szałwią
La Spinetta, Sauvignon Blanc, Piemont, Włochy, 2014
*
Carpaccio wg klasycznej receptury z białą truflą z Piemontu
G.D. Vajra, Pinot Noir, Piemont, Włochy, 2015
*
Ośmiornica z grilla z czarnym ryżem
Celler Credo ‘Miranius, Xarello, Katalonia, Hiszpania, 2017
*
Stek z polędwicy wołowej a la Rossini, z foie gras, marsalą i truflą
G.D. Vajra, Barolo ‘Albe’, Piemont, Włochy, 2015
*
Ulubione desery Italii w formie mini degustacji
Oremus ‘3 Puttonyos’, Tokaj, Węgry, 2013

Menu degustacyjne 250 zł
Wine pairing 500 zł

**Chef Marzena Gromelska
** Wina do kolacji dobrał nasz manager i sommelier profesjonalny Filip Szaciłowski. Sędzia winiarski na polskich i międzynarodowych konkursach.

[Uwaga! Wine pairing nie jest obowiązkowy i wina można również wybrać z nowej karty win autorstwa Filipa Szaciłowskiego.]

Zapraszamy do rezerwacji miejsc:
📩 chianti@kregliccy.pl
☎️ 22 828 02 22,

Zaczynamy o 17.00 i kończymy o 23.00.
Do zobaczenia w Chianti! 🥂.

 

Biała Trufla 

Proponujemy dania z dodatkiem białej trufli , krojonej na życzenie

Carpaccio di manzo 39,00 zł

Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio od beef sirloin

Crema di topinambur e tarfufo  39,00 zł

Krem z topinamburu z zimową truflą

Jerusalem artichokes cream soup with winter truffle

 Taglierini con burro e pasta tartufata   35,00 zł

Domowe taglierini na maśle z pastą z białych trufli

Homemade taglierini with butter and white truffle pasta

 Risotto con pocini per 2 persone 84,00 zł

Risotto z borowikami i nutą truflową

Risotto with porcini mushrooms and truffle aroma

Filetto di manzo con burro e pasta di tartufo bianco   79,00 zł

Filet z polędwicy wołowej w maślano-truflowym sosie

Beef sirloin with butter and white truffle pasta

Zostaliśmy wyróżnieni przez prestiżowy przewodnik Gault & Millau 2020 !

Po raz kolejny zostaliśmy wyróżnieni przez prestiżowy przewodnik Gault & Millau !


 Zostaliśmy wyróżnieni przez prestiżowy przewodnik Gault & Millau !

gaultmillau2017

 

 

22 828 02 22

El Popo

22 827 23 40

Santorini

22 672 05 25

Meltemi

22 823 98 68

Opasły Tom

22 621 18 81

Forteca

22 826 01 09

Arkady Kubickiego na Zamku Królewskim

22 355 56 85

Catering i wesela

22 826 01 09
NAKRYWAMY STÓŁ
0%
Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi najwyższej jakości. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w plikach cookies wybierz opcję OK. W przeciwnym przypadku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ok