Menu
Historyczne
-
Menu 1.Tatar z sarny z ogórkiem małosolnym, pieprzową grzanką i jajem przepiórczym
Krem ze szpinaku z grasicą cielęcą i kwaśną śmietaną
Pieczony miętus z pasternakiem, marchewką w sosie z sardeli i kaparów
Pierś z gęsi z czerwoną kapustą, kiszką ziemniaczaną i sosem z czerwonego wina i majeranku
Ciasto serowe z biszkoptem, orzeszkami piniowymi i gąszczem z malin -
Menu 2.Budyń z borowików z olejem szczypiorkowym, karczochami i chrupiącą brioszką
Rosół po polsku z pierożkami i tymiankiem
Polędwica z dorsza z sosem holenderskim, kalafiorem i pistacjami
Pierś z perliczki z tłuczonym grochem, redukcją z jeżyn i chipsem grzybowym
Piernik śliwkowy ze śliwowicą i kruszonką ziołową -
Menu 3.Śledź marynowany i wędzony z cebulką, soczewicą i owocami kaparów
Potaż z dyni, czyli bani z prażonymi pestkami i olejem
Szczupak w bulionie z łodygą, czyli sałatą rzymską, kaszą jaglaną i koperkiem
Comber z królika ze słonecznikiem bulwiastym, konfiturą z czarnej porzeczki i popcornem z kaszy sorgo
Mus czekoladowy z orzechami w karmelu, sorbetem malinowym i bratkami