Menu
Bufetowe – przykład
-
Zimne przekąski
- Roladka z sandacza i łososia ze szpinakiem, podana na redukcji szafranowej
- Mus z wędzonego pstrąga na plastrach marynowanej kalarepy
- Śledź marynowany w wiśniówce wykwintnej od Karola Majewskiego z konserwową, czerwoną cebulą
- Łosoś marynowany w buraczkach z chrupiącym koprem włoskim
- Wybór pasztetów (jagnięcy, kaczy, cielęcy) z konfiturą z czerwonej cebuli z rodzynkami
- Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z rukolą i płatkami sera korycińskiego
- Peklowana kaczka na sałatce z selera z orzechami i chipsem z parmezanu
- Fasolka szparagowa z grillowaną piersią kurczaka i malinami
- Wybór polskich serów (Koryciński, bursztyn, oscypek, gouda z kozieradką) z galaretką z pigwy, orzechami włoskimi
- Sałatka z czarnej soczewicy ze wstążkami marynowanej dyni z prażonymi orzeszkami pinii i natką kolendry
- Młode liście szpinaku z pieczonymi boczniakami, sosem jogurtowo kuminowym i sezamem
- Sałatka ziemniaczana z sosem z musztardy Dijon, jajkami przepiórczymi i chrupiącym boczkiem
- Kolorowa sałata z kozim serem, warzywami, w szalotkowym winegrecie
- Bułeczki koktajlowe, chleb razowy, paluszki grissini
-
Dania na ciepło
- Pieczony filet z łososia, na musie z wędzonego selera z karmelizowaną skorzonerą
- Dorsz w pomidorach z pieczoną papryką i tymiankiem
- Konfitowana wieprzowina w sosie własnym z rozmarynem i połówkami czosnku
- Pieczony indyk w kremowym sosie grzybowym z aromatem truflowym
- Wołowina z grzybami mun, pędami bambusa, trawą cytrynową w sosie ostrygowym
- Pieczona dynia, z ciecierzycą, szalotkami i gruszkami
- Brukselka w maśle cytrynowym z płatkami migdałów
- Ziemniaki pieczone z grubym pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, solą morską i rozmarynem
- Ryż basmati z zielonym groszkiem i grubo mielonym pieprzem
-
Desery
- Tarta linzer w konfiturą z czarnej porzeczki
- Sernik z białą czekoladą i płatkami migdałów
- Panna cotta z marakują
- Ciasto czekoladowe z karmelem i solą morską
- Strudel gruszkowy w sosie waniliowym