Santorini

22 672 05 25

Arkady Kubickiego na Zamku Królewskim

Arkady Kubickiego
na Zamku Królewskim

 

Menu

Bufetowe – przykład

  • Zimne przekąski
         
    • Roladka z sandacza i łososia ze szpinakiem, podana na redukcji szafranowej
    • Mus z wędzonego pstrąga na plastrach marynowanej kalarepy
    • Śledź marynowany w wiśniówce wykwintnej od Karola Majewskiego z konserwową, czerwoną cebulą
    • Łosoś marynowany w buraczkach z chrupiącym koprem włoskim
    • Wybór pasztetów (jagnięcy, kaczy, cielęcy) z konfiturą z czerwonej cebuli z rodzynkami
    • Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z rukolą i płatkami sera korycińskiego
    • Peklowana kaczka na sałatce z selera z orzechami i chipsem z parmezanu
    • Fasolka szparagowa z grillowaną piersią kurczaka i malinami
    • Wybór polskich serów (Koryciński, bursztyn, oscypek, gouda z kozieradką) z galaretką z pigwy, orzechami włoskimi
    • Sałatka z czarnej soczewicy ze wstążkami marynowanej dyni z prażonymi orzeszkami pinii i natką kolendry
    • Młode liście szpinaku z pieczonymi boczniakami, sosem jogurtowo kuminowym i sezamem
    • Sałatka ziemniaczana z sosem z musztardy Dijon, jajkami przepiórczymi i chrupiącym boczkiem
    • Kolorowa sałata z kozim serem, warzywami, w szalotkowym winegrecie
    • Bułeczki koktajlowe, chleb razowy, paluszki grissini
  • Dania na ciepło
        
    • Pieczony filet z łososia, na musie z wędzonego selera z karmelizowaną skorzonerą
    • Dorsz w pomidorach z pieczoną papryką i tymiankiem
    • Konfitowana wieprzowina w sosie własnym z rozmarynem i połówkami czosnku
    • Pieczony indyk w kremowym sosie grzybowym z aromatem truflowym
    • Wołowina z grzybami mun, pędami bambusa, trawą cytrynową w sosie ostrygowym
    • Pieczona dynia, z ciecierzycą, szalotkami i gruszkami
    • Brukselka w maśle cytrynowym z płatkami migdałów
    • Ziemniaki pieczone z grubym pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, solą morską i rozmarynem
    • Ryż basmati z zielonym groszkiem i grubo mielonym pieprzem
  • Desery
      
    • Tarta linzer w konfiturą z czarnej porzeczki
    • Sernik z białą czekoladą i płatkami migdałów
    • Panna cotta z marakują
    • Ciasto czekoladowe z karmelem i solą morską
    • Strudel gruszkowy w sosie waniliowym
22 355 56 85
NAKRYWAMY STÓŁ
0%