Santorini

22 672 05 25

Opasły Tom

Restauracja kuchnia autorska

Dania z autografem Tomasza Janiczka

Aktualności

JESIEŃ

Autor

TOMASZ JANICZEK

Smaku wiejskich jajek, warzyw wprost z ogrodu, niepasteryzowanego mleka szef uczył się od maleńkości, w  ekologicznym gospodarstwie swoich rodziców. Dla niego „prawdziwy“ smak, to jedyny smak. Miał stały dostęp do najświeższego, jakościowego produktu i na nim ćwiczył swoją wrażliwość. Podążając za produktem, zgodnie z instynktem, nauczył się tworzyć kompozycje zaskakujące, ale swojsko smaczne. Ujął nas fantazją i precyzją. Ma dopiero 25 lat, i być może dlatego, jest lekko onieśmielony. Mówi, że sympatię do ludzi i dobrą energię komunikuje poprzez dania. Najpiękniejsze dary jesieni, prosto z targu w Fortecy, interpretuje Tomasz Janiczek.

 

 


THE BEST POLISH MODERN 


Zostaliśmy wyróżnieni przez prestiżowy przewodnik Gault & Millau 2015, 2016, 2017!

  gault-millau-polska-2016

 Restauracja Opasły Tom otrzymała wysokie wyróżnienie w postaci 2 czapek.


Zapraszamy także na naszą stronę na Facebook : https://www.facebook.com/OpaslyTom

22 621 18 81
NAKRYWAMY STÓŁ
0%