Santorini

22 672 05 25

Opasły Tom

Restauracja kuchnia autorska

Otwarcie w nowym miejscu – Wierzbowa 9

Menu

Menu Degustacyjne

  • Menu degustacyjne Flavii - 7 dań
    .
    Śledź opalany, jabłko, sos z jaj na twardo, kwaśnej śmietany i musztardy* Consommé borowikowe, uszka z gęsiną i majerankiem* Pierogi z sandaczem i porem, sos maślany, skórka z cytryny* „Ryba po grecku” - autorska wersja świątecznego klasyka* Udko kacze konfitowane, gołąbek z kaszą gryczaną, sos cebulowy* Gruszka karmelizowana, sos z sera Lazur, orzechy w miodzie* Krem makowy, andrut migdałowy
  • Menu degustacyjne Flavii -5 dań
    .
    Śledź opalany, jabłko, sos z jaj na twardo, kwaśnej śmietany i musztardy *Consommé borowikowe, uszka z gęsiną i majerankiem * Pierogi z sandaczem i porem, sos maślany, skórka z cytryny* „Ryba po grecku” - autorska wersja świątecznego klasyka LUB Udko kacze konfitowane, gołąbek z kaszą gryczaną, sos cebulowy* Gruszka karmelizowana, sos z sera Lazur, orzechy w miodzie LUB Krem makowy, andrut migdałowy
  • Menu degustacyjne Marii - 7 dań
    .
    Seler pieczony w soli, pasta z fasoli i renety, małosolna kapusta i brukselka* Consommé borowikowe, pierogi z kaszą jęczmienną i grzybami* Fasola wrzawska, tempeh, suska sechlońska, olej rzepakowy, miód* Warzywa korzeniowe, duszone pomidory, domowa harissa, kolendra* Topinambur pieczony, kremowy pęczak, kalettes z patelni, sos z miso* Tarta z wędzoną gruszką* Ganasz, czarna porzeczka w czerwonym winie, kruszonka czekoladowa
  • Menu degustacyjne Marii - 5 dań
    .
    Seler pieczony w soli, pasta z fasoli i renety, małosolna kapusta i brukselka*Consommé borowikowe, pierogi z kaszą jęczmienną i grzybami* Fasola wrzawska, tempeh, suska sechlońska, olej rzepakowy, miód* Warzywa korzeniowe, duszone pomidory, domowa harissa, kolendra LUB Topinambur pieczony, kremowy pęczak, kalettes z patelni, sos z miso* Tarta z wędzoną gruszką LUB Ganasz, czarna porzeczka w czerwonym winie, kruszonka czekoladowa
22 621 18 81
NAKRYWAMY STÓŁ
0%