Santorini

22 672 05 25

Opasły Tom

Restauracja kuchnia autorska

Dania z autografem Tomasza Janiczka

Menu

Przystawki

  • Krem ze słodkiej cebuli, pieczony topinambur, czerwona cebula marynowana
    24,00
  • Krem ziemniaczany na zakwasie, chrupiący boczek, ziemniaki w popiele, świeży majeranek, olej rzepakowy z góry Św. Wawrzyńca
    25,00
     
  • Zupa borowikowa ze śmietanką, orkisz, suska sechlońska
    29,00
  • Gratin z selera, słonecznik, seler piklowany, jabłko, suska sechlońska
    29,00
  • Wędzone buraki, zmrożone maliny, karmelizowane orzechy włoskie, maślanka
    32,00
  • Żołądki gęsie, grillowana polenta z serem emilgrana, konfitura cebulowa z różowym pieprzem
    34,00
  • Placek ziemniaczany, sezonowana polędwica z suma, sok z buraka, rzodkiewka, kwaśna śmietana kozia
    36,00
  • Tatar z polędwicy wołowej z żubrówką, ozór wołowy dziewięć dni przyrządzany, majonez szczypiorkowy, szalotka piklowana
    39,00
  • Polskie sery zagrodowe
    45,00
22 621 18 81
NAKRYWAMY STÓŁ
0%