Chianti

22 828 02 22

El Popo

22 827 23 40

Santorini

22 672 05 25

Meltemi

22 823 98 68

Forteca

22 826 01 09

Arkady Kubickiego na Zamku Królewskim

Arkady Kubickiego
na Zamku Królewskim

 

Menu

Bufetowe – przykład

  • Zimne przekąski
         
    • Roladka z sandacza i łososia ze szpinakiem, podana na redukcji szafranowej
    • Mus z wędzonego pstrąga na plastrach marynowanej kalarepy
    • Śledź marynowany w wiśniówce wykwintnej od Karola Majewskiego z konserwową, czerwoną cebulą
    • Łosoś marynowany w buraczkach z chrupiącym koprem włoskim
    • Wybór pasztetów (jagnięcy, kaczy, cielęcy) z konfiturą z czerwonej cebuli z rodzynkami
    • Rostbef pieczony w niskiej temperaturze z rukolą i płatkami sera korycińskiego
    • Peklowana kaczka na sałatce z selera z orzechami i chipsem z parmezanu
    • Fasolka szparagowa z grillowaną piersią kurczaka i malinami
    • Wybór polskich serów (Koryciński, bursztyn, oscypek, gouda z kozieradką) z galaretką z pigwy, orzechami włoskimi
    • Sałatka z czarnej soczewicy ze wstążkami marynowanej dyni z prażonymi orzeszkami pinii i natką kolendry
    • Młode liście szpinaku z pieczonymi boczniakami, sosem jogurtowo kuminowym i sezamem
    • Sałatka ziemniaczana z sosem z musztardy Dijon, jajkami przepiórczymi i chrupiącym boczkiem
    • Kolorowa sałata z kozim serem, warzywami, w szalotkowym winegrecie
    • Bułeczki koktajlowe, chleb razowy, paluszki grissini
  • Dania na ciepło
        
    • Pieczony filet z łososia, na musie z wędzonego selera z karmelizowaną skorzonerą
    • Dorsz w pomidorach z pieczoną papryką i tymiankiem
    • Konfitowana wieprzowina w sosie własnym z rozmarynem i połówkami czosnku
    • Pieczony indyk w kremowym sosie grzybowym z aromatem truflowym
    • Wołowina z grzybami mun, pędami bambusa, trawą cytrynową w sosie ostrygowym
    • Pieczona dynia, z ciecierzycą, szalotkami i gruszkami
    • Brukselka w maśle cytrynowym z płatkami migdałów
    • Ziemniaki pieczone z grubym pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, solą morską i rozmarynem
    • Ryż basmati z zielonym groszkiem i grubo mielonym pieprzem
  • Desery
      
    • Tarta linzer w konfiturą z czarnej porzeczki
    • Sernik z białą czekoladą i płatkami migdałów
    • Panna cotta z marakują
    • Ciasto czekoladowe z karmelem i solą morską
    • Strudel gruszkowy w sosie waniliowym
22 355 56 85

Catering i wesela

22 826 01 09
NAKRYWAMY STÓŁ
0%